Miralem Pjanić: “Nisam ovdje zbog para imam između 40 i 50 stanova i 10 kuća”

Miralem Pjanić: “Nisam ovdje zbog para imam između 40 i 50 stanova i 10 kuća”

Od trenutka kada je postalo jasno da će Miralem Pjanić pojačati CSKA mnogi su počeli da kritikuju bivšeg fudbalskog reprezentativca BiH da u Rusiju ide zbog para.

On je sada u razgovoru za Sport Ekspres pričao o brojnim temama, a između ostalog je kazao da se nada da će Rusija uskoro ponovo moći da igra na međunarodnoj sceni.

Za mene ovo nije priča o novcu. Počeo sam profesionalnu karijeru sa 17 godina i od tog trenutka sam počeo da investiram. Volim nekretnine. Kupujem kuće, stanove i imam nekretnine širom svijeta. To je zaista važno, jer profesionalna karijera traje kratko. Naravno, svi mi želimo luksuzan život, da kupimo dobra kola ili nešto. Ali svima pričam, posebno mladim igračima, da karijera ne traje vječno i da moraš brzo da naučiš na šta trošiš novac. Mi fudbaleri srećom zarađujemo mnogo, ali ako ne štediš možeš da ostanes bez svega. Ima mnogo primjera. Tako da sam ja odmah počeo da ulažem. Sad bih mogao da kažem da mi je to već hobi. Mogao bih to da radim kad se penzionišem” – rekao je Pjanić.

Novinare u Rusiji je zanimalo šta tačno od nekretnina posjeduje popularni Mali princ.

Posjedujem između 40 i 50 stanova i 10 kuća. Kažem, radim to tokom čitave karijere. I drago mi je što ću i kad završim karijeru moći da brinem o porodici. Volim da ulažem, volim da zaradim. I sve je to zahvaljujući roditeljima koji su me tako vaspitali. Srećan sam što sam ih imao” – izjavio je Pjanić.

Kada se 2022. pričalo o prijateljskom meču između Rusije i BiH Pjanić je bio jedan od onih koji su bili protiv toga meča, ali sada ima drugačije mišljenje.

Mislim da je u redu igrati takvu utakmice. Svi vide da neke druge države rade loše stvari, ali njihovi klubovi i reprezentacije igraju na međunarodnoj sceni. To me ljuti jer nije fer” – zaključio je Pjanić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica