Vinisijus Žunior: Najbolji na svijetu

Vinisijus Žunior: Najbolji na svijetu

Brazilac Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) još jednom je bljesnuo na velikoj sceni i s tri pogotka predvodio svoj Real Madrid u preokretu protiv Borusije Dortmund – od 0:2 do 5:2.

Bila je to repriza prošlosezonskog finala i “one-man show“ Vinisijusa. Da nije iritantan zbog svog ponašanja i čestog provociranja protivničkih kako igrača tako i navijača, Vinisijus bi vjerovatno bio mnogo cjenjeniji i od rivalskih pristalica.

Nevjerovatno je brz, zna izdriblati protivnika tako da mu se zavrti u glavi – pravi je Brazilac, čak i pomaže u svom, dok je neumoljiv u protivničkom šesnaestercu.

– Real je mislio da je kupio najboljeg na svijetu, a već ga je imao u ekipi – rekao je proslavljeni engleski fudbaler Džejmi Karager (Jamie Carragher) nakon utakmice Reala i Borusije.

Aludirao je Karager da je Real ovog ljeta doveo Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u tim koji je sezonu ranije osvojio Ligu prvaka i protutnjao španskom La Ligom. Upravo je u tom podvigu jedan od ključnih igrača bio Vinisijus.

Vinisijus Žunior rođen je 12. jula 2000. godine. Real ga je “kaparisao“ još kao 17-godišnjaka iz Flamenga za 46 miliona eura. Trebalo mu je vremena da se adaptira na novu sredinu, istrpjeli su ga “Kraljevi“ sezonu-dvije, a sada imaju brzonogu zvijer. Prema svjetskim medijima, favorit je za Zlatnu loptu, a dobije li je, neće biti nimalo nezasluženo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE