EMOTIVAN RASTANAK: Amina Halilić otputovala u Tursku na operaciju (FOTO)

EMOTIVAN RASTANAK: Amina Halilić otputovala u Tursku na operaciju (FOTO)
AminaHalilicAerodrom
FOTO: Benjamin Hazić

Godine bitke sa srčanom manom prolaps mitralne vlavule šesnaestogodišnje Zeničanke Amina Halilić uskoro će biti završene. Naime, danas je ova mlada Zeničanka otputovala u Tursku sa svojom majkom kako bi bio izvršen operativni zahvat srca laserskim putem. Nakon niza humanitarnih akcija koje su organizovane kako bi se što prije skupio iznos predračuna poslan sa klinike ACIBADEM u iznosu od 26.500 eura, dan o kojem je porodica Halilić sanjala konačno je postao java.

Tako su danas Aminu Halilić i njenu majku sa aerodroma u Sarajevu ispratili porodica, prijatelji i organizatori humanitarnog koncerta u Gradskoj areni Zenica zaželivši ovim hrabrim osobama sretan put i uspješan ishod operativnog zahvata.

U ovim emotivnim trenucima majka oboljele Amine, Enesa Halilić, kazala je:
“Osjećam se uzbuđeno i nadam se da će sve biti uredu. Ovim putem želim se zahvaliti svim dobrim ljudima koji su mi omogućili da dočekam ovaj dan.”

Iako je bilo teško sakriti emocije majka Enesa borila se danas sa osjećajima i dodala kako samo njeno srce zna kako se trenutno, pred polazak u Tursku, osjeća. Vjeruje da će sve biti uspješno završeno budući da ide u prave ruke ne gubeći nadu.

U ovim trenucima rastanka sa svojom porodicom i prijateljima mlada Amina Halilić uspjela je pod velikim dojmom emocija kazati kako se ona osjećala neposredno pred sami ulazak u avion: “Kada sam sve do sada prebrodila, uspjet ću prebroditi i ovo danas ali i ono što me čeka na klinici ACIBADEM”.

Amina je sa svojom majkom stigla u Istanbul oko 14.00 sati, a sutra odlazi na kliniku kako bi bile izvršene posljednje pripreme pred operativni zahvat predviđen za srijedu. Portal 072info želi puno sreće i snage porodici Halilić u ovim trenucima, te vjerujemo kako ćemo biti dio velikog slavlja koje će se desiti po povratku Amine Halilić iz Istanbula nakon što se operacija uspješno završi.

Kako se sve odvijalo u Zenici ispred zgrade u kojoj živi porodica Halilić ali i na aerodromu u Sarajevu kada je Amina krenula put Turske, pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE