Frizerko-kozmetički salon „Aysun“: IPL depilacija po promotivnoj cijeni od 20 KM!

Frizersko-kozmeticki salon Aysun Zenica

Nešto novo u Frizerko-kozmetičkom salonu „Aysun“, i to IPL depilacija, koju možete obaviti na adresi (P.C. Aksa 2.sprat) i Nail Studiu Aysun (Shopping Centar Džananović, pored DM-a).

IPL

Intenzivna pulsirajuća svjetlost je tehnika dugotrajnog depiliranja koja se izvodi pomoću korištenja svjetla i zasniva na principu selektivne fototermolize koja omogućava uništenje folikule dlake bez oštećenja kože. Princip je da se područje sa neželjenim dlačicama izloži nizu vrlo kratkih impulska koncentrisane svjetlosti. Prema tome, sjetlost primijenjena na kožu pretvara se u toplotu i selektivno uništava klice ćelija korijena dlačica. Šta znači, melanin koji je prisutan u dlakama upija svjetlost i prenosi je na korijen dlačice, gdje pretvorena u toplotu, uništava klice ćelije koje hrane dlačice. Eliminisanjem ovih ćelija, dlačice odumiru i opadaju. 

Podmlađivanje kože lice i vrata

Fotopodmlađivanje kože se radi po principu impulsa intenzivne svjetlosti koja prodire u kožu, bez oštećivanja površinskog sloja. Putem svjetlosti prenosi se toplota na kožu, što dovodi do stvaranja novih kolagenih vlakana i elastina koji obnavljaju mikro mrežu koju čine dermis i epidermis, reorganizirajući ih i postižući efekat punjenja putem zadebljanja kože i unutrašnjeg preuređenja.

162579163-e1369516039888-640x320

Liječenje akni sa IPL tehnologijom

IPL ima antibakterijsko djelovanje i regenerativno djelovanje. IPL tehnologija, također, raspolaže još jednom prednošću jer pospješuje pigmentaciju kože te pomaže u saniranju ožiljka koje su teški oblici akni ostavile na našem licu. Prednosti tretmana akni IPL tehnologijom su: jednostavnost, bezbolnost i bezbjednost tretmana, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana.

PROMOTIVNE CIJENE JEDNOG IPL TRETMANA 20,00 KM/po zoni (regularna cijena 40,00 KM) (u jednu zonu spadaju npr. obje noge do koljena, itd.)

Termine možete zakazati na broj telefona: 061/769 308, a posjetite ih i na Facebooku i pratite svakodnevno nove akcijske cijene. 

Podijeli objavu
Adla ABAZOVIĆ
Studentica Fakulteta za medije i komunikacije, odsjek Medij i novinarstvo. Posjeduje radno iskustvo kao TV i radijski voditelj stečeno na RTV Zenica i BM radiju, a voditeljica je brojnih manifestacija kulturno–zabavnog karaktera. Trenutno je angažovana kao novinar Portala 072info i Naše riječi.